Direct naar content

Contact

Web Accessibility Award

Contactgegevens

info@accessibility.nl

De Web Accessibility Award verkiezing is de jaarlijkse online publieksprijs voor de meest toegankelijke webshops in Nederland. De verkiezing wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd door Stichting Accessibility. Het initatief is opgezet in samenwerking met Stichting de Nationale DenkTank.

Stichting Accessibility

Stichting Accessibility zit zich in voor betere toegankelijkheid van internet en andere digitale media voor iedereen, inclusief ouderen en mensen met een beperking.

Als organisatie wil je met je dienstverlening of producten zoveel mogelijk mensen bereiken, helpen en aan je binden. Daarom is het belangrijk dat je digitale middelen, zoals je websites of app, toegankelijk zijn voor iedereen. Ook voor mensen met een functiebeperking, of voor mensen die digitaal niet vaardig zijn.

Stichting de Nationale DenkTank

Stichting de Nationale DenkTank organiseert elk jaar een Nationale DenkTank met twintig jonge academici vanuit verschillende studieachtergronden om een maatschappelijk probleem te lijf te gaan. De Web Accessibility Award is een initiatief van deelnemers van de Nationale Denktank 2019 met als vraag “Hoe realiseren we een digitale samenleving die gezond, weerbaar, inclusief en eerlijk is?”

Heb je een vraag?

*verplichte velden